Aesthetic Dermal

Neurodermatiitti | Tulosta |

MIKÄ ON NEURODERMATIITTI?

Neurodermatiitti (tunnetaan myös nimellä endogeeninen ihottuma tai atooppinen ihotulehdus) on ihosairaus, jonka syyt ovat riittämättömässä luonnollisessa ihon suojauksessa (hydrolipidikerros) geneettisistä syistä. Tämä terveellä iholla oleva suojaava kalvo on suojakerros, joka estää kuivumista ja pitää ihon taipuisana. Neurodermatiittipotilailla se on riittämätön.
Laukaiseva tekijä on synnynnäinen vajavaisuus immuunijärjestelmässä, joka on mahdollisesti peritty toiselta tai molemmilta vanhemmilta. Tämän vuoksi tällaisia lapsia tulisi rintaruokkia ensimmäiset kuusi elinkuukautta, koska tämä voi estää sairauden puhkeamisen.

Neurodermatiitti tulee kohtauksina.  Voimakas kutina, joka saa potilaan raapimaan ihoaan - yleensä epätietoisesti - johtaa väistämättä vammoihin, jotka tulehtuvat ja täten johtavat märkivään ihotulehdukseen. Tämä voi joko yhdistyä muihin sairauksiin, tai vaihdella niiden kanssa, kuten astmaan, josta neurodermatiittipotilaat usein myös kärsivät. Henkistä rasitusta, joka tässä sairaudessa kohdistuu potilaisiin ja omaisiin, joiden pitää oppia elämään sairauden kanssa, ei pidä aliarvioida. Yleispätevää hoitoa ei ole. Sen etenemiseen ja ankaruuteen voidaan vaikuttaa kuitenkin vaikuttaa myönteisesti kunnollisella

MITÄ VOIN TEHDÄ?

Kuiva, herkkä neurodermatiitti-iho tarvitsee hoitoa, joka on suunniteltu erityisesti potilaan tarpeiden mukaan. Puhdistukseen tulisi käyttää ainoastaan pH-neutraaleja synteettisiä pesuaineita tai hoitavia öljyjä, jotka eivät kuivata ihoa. Tällaisissa tapauksissa AESTHETICO cleansing lotion ja almond bath ovat erityisen sopivia. Koska ihon suojakerrostoiminta puuttuu, suojaava kalvo pitää luoda keinotekoisesti kosteuden menettämisen estämiseksi. Ennen kaikkea akuuttien vaiheiden aikana AESTHETICO body cream on sopiva. Se ei sisällä ainesosia, jotka voisivat ärsyttää ihoasi lisää. Levitettynä kostealle iholle se muodostaa pitkäaikaisen suojaavan kalvon, joka on huokoinen ja suojaa kuivumiselta, kun iho seuraavan kerran puhdistetaan. Ohuesti levitettynä sitä voidaan myös käyttää kasvonhoitotuotteena.

Oireettomissa vaiheissa käytä AESTHETICO lipo lotion -hoitoemulsiota. Tässä tuotteessa oleva kosteuttava ja kosteutta sitova urea kostuttaa ihon. Kasvojen hoitoon AESTHETICO extra, joka kosteuttaa pitkäaikaisesti, voidaan hieroa ihoon - useita kertoja päivässä on parasta. Hoitavien ainesosiensa kuten helokkiöljyn lisäksi se sisältää myös pantenolia, joka pehmentää ihoa.

Ulkoisesti käytettävät kortikoidivoiteet ovat tehokkain hoito hyvin äkillisissä neurodermatiittikohtauksissa. Niiden koostumus on nykyään niin edistynyt ja kortisonipitoisuus niin alhainen, että oikein käytettynä sivuoireita ei tarvitse pelätä. Kuitenkin tämäkin käsittely vain pidentää oireettomia jaksoja. Näitä reseptilääkkeitä tulisi käyttää vain kun kaikki muut menetelmät eivät tuota tulosta eikä ihon ulkonäköön tule parannusta, vaikka sitä hoidetaan säännöllisesti ja huolellisesti. Monet potilaat ovat saaneet myönteisiä tuloksia hoidoista Pohjanmeren rannikolla, vuoristossa yli 1500 m korkeudessa tai Kuolleenmeren rannikolla.

MITÄ TULISI  VÄLTTÄÄ 

Vältä kaikkea, mikä rasittaa ihoasi tarpeettomasti. Usein otetut ja liian kuumat suihkut, vaahtokylvyt tai väärä ruokavalio voivat aiheuttaa ihon ulkonäön heikkenemisen. Tasapainotettu ruokavalio ja elämäntapa ovat myös tärkeitä. Sitrushedelmät, tuoreet siemenhedelmät ja kivelliset hedelmät, suklaa suurina määrinä, maito ja munat usein laukaisevat tämän sairauden. Kodin pölypunkeilla ja kotieläinallergioilla, tupakalla ja alkoholilla on myös kielteiset vaikutukset herkkään neurodermatiitti-ihoon. Ei ole olemassa tiettyä ruokavaliota tai hoitoa, joka on yhtä hyvin käytettävissä ja tehoava kaikissa tapauksissa. Sinun on itse huomattava, mikä pahentaa oireitasi ja vastaavasti muutettava elintapojasi.
Valittaessa hoitotuotteita varmista, etteivät ne sisällä IS 19 -listalla olevia tarpeettomia ainesosia kuten desinfiointiaineita tai hajusteita. Kaikkien säilytysaineiden tulisi olla hyvin siedettyjä.

TUOTELUOETTELO / Neurodermatiittipotilaille

AESTHETICO almond bath 200 ml
Kylpy- ja suihkugeeli, joka rasvaa ihoa suihkun tai kylvyn aikana

AESTHETICO cleansing milk 200 ml
Mieto pH-neutraali synteettinen pesuaine, joka sisältää Kuolleenmeren suolaa
Sisältää E-vitamiinia, liuottaa kaikki öljy- ja vesiliukoiset hiukkaset

AESTHETICO refresh + care 200 ml
Virkistävä kasvojen pesuneste, desinfioi ja normalisoi ihon, ei kuivata ihoa

AESTHETICO cream light 200 ml
Vähentää ärsytystä; levitettynä märälle iholle imeytyy nopeasti ja voide muodostaa pitkäkestoisen suojaavan kalvon

AESTHETICO extra 50 ml
Helokkiöljyä sisältävä hoitoaine erittäin kuivalle iholle

AESTHETICO cream + mask 50 ml
Antaa iholle provitamiineja A ja B5, E-vitamiinia ja erityisiä hoitavia öljyjä

 
WWW-sivut: Waumedia