Aesthetic Dermal

Psoriasis | Tulosta |

MIKÄ ON PSORIASIS 

Psoriasis vulgaris, psoriasis, esiintyy usein ensimmäisen kerran nuorilla aikuisilla, joilla on tietty geneettinen poikkeama. Kuumeileva infektio, tietyt lääkkeet tai stressi ovat usein ensimmäisen kohtauksen syitä.

Psoriasis esiintyy yhtä tavallisesti miehillä ja naisilla, ja naisilla riski on vain hieman korkeampi raskauden jälkeen. Terve iho tarvitsee noin kuukauden uusien solujen muodostamiseen ja kuivien ihohiutaleiden poistamiseen. Psoriasispotilaat usein kärsivät nopeutuneesta soluaineenvaihdunnasta, eli ihon uudistumisprosessi kestää vain neljä tai viisi päivää. Varsinaisia syitä tähän ei ole vielä keksitty. Psoriasiksessa esiintyy terävästi rajautuneita alueita, joilla tapahtuu hopeisen valkoista hilseilyä, erityisesti kyynärpään, polven ristiluun alueilla samoin kuin päänahassa. Niiden muodot vaihtelevat pyöreästä ja kolikkomaisesta karttamaisiin ja rengasmaisiin, jotka tulevat näkyvimmiksi raavittaessa ja voivat paikoittain vuotaa verta. Lisäksi muutoksia eli värinmuutoksia ja pitkittäistä juovittumista tapahtuu kynsissä, hiukset näyttävät kiillottomilta ja päänahassa esiintyy hilseen muodostusta (päänahan psoriasis).

MITÄ VOIN TEHDÄ PSORIASIKSELLE?

Kun se ensimmäisen kerran puhkeaa tai ankaran kohtauksen aikana sinun pitäisi tavata iholääkärisi. Hän voi kertoa, mitä hoitoja on saatavissa. Kaikissa tapauksissa ihoa tulisi hoitaa hellävaraisesti ja seurata tarkasti. Tämä on paras tapa selvittää, mitkä tekijät pahentavat oireita. Tähän ihosairauteen tuotteet, jotka kosteuttavat ihoa, ovat suositeltavia. Näin iho pysyy mahdollisimman joustavana ja taipuisana siten, että psoriasis lieventyy ja on vähemmän ankara.

Kasvojen ja kehon ihonhoitoon käytä mietoa ja hieman kosteuttavaa pesuainetta ja hoitoainetta. Hilseen poisto on myös toivottua. Kylpemiseen ja suihkuun käytä AESTHETICO cleansing lotion -pesunestettä. Tämä sisältää ihoa pehmentävää ainesosaa bisabololia samoin kuin tulehduksen vastaista Kuolleenmeren suolaa, joilla on saavutettu monia onnistumisia psoriaasin hoidossa, Vaihtoehtoisesti AESTHETICO almond bath’ia, joka sisältää arvokkaita puhtaita kasviöljyjä, voidaan käyttää. Hoitoemulsio, joka sopii ihotyypillesi, täydentää hoito-ohjelman – AESTHETICO hydro lotion normaalille ja sekaiholle tai AESTHETICO lipo lotion hyvin kuivalle iholle. Kasvojen puhdistusaineena käytä mietoa AESTHETICO cleansing milkia, joka poistaa hellävaraisesti kaikki vesi- ja öljyliukoiset hiukkaset. Parhaat tulokset saavutetaan yhdessä AESTHETICO refresh + care’in kanssa, jolla on lievästi desinfioiva vaikutus ja joka ei kuivata ihoa. Kuivemmalle ja herkemmälle iholle kosteuttava voide AESTHETICO rich on sopiva, koska se sisältää hyaluronihappoa, joka lisää ihon kykyä sitoa vettä ja myös suojaa vapailta radikaaleilta E-vitamiiniainesosansa avulla.

Kuten monissa muissa ihosairauksissa psoriasikseen ei ole olemassa erityistä ruokavaliota tai hoitoa, joka parantaisi sairauden pysyvästi. Huolellinen hoito ja tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti sulamatonta ainetta ja vitamiineja, ovat paras ja helpoin tapa vaikuttaa myönteisesti tämän sairauden kulkuun ja vakavuuteen. Suosi ruoka-aineita, joissa on runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja (omega-3-hapot), joita keho tarvitsee ihon uudistamiseksi. Tämä sisältää kalan ja äyriäiset samoin kuin pähkinät, siemenöljyt, jotkin hedelmätyypit ja eläinrasvat. Ihotautilääkärisi suosittelee valo- ja ilmahoitoja.

MITÄ PITÄISI VÄLTTÄÄ?

On vaikea antaa yleispäteviä suorituksia, koska kukin potilas reagoi eri tavalla. Kukin potilas voi osallistua hoitoon omalla kokemuksellaan.
Avusta ihosi luonnollista uudistumista pitämällä ihosi aina puhtaana ja huokoset avoimina. Alkoholia ja kahvia tulisi käyttää kohtuudella ja tupakka kieltää kokonaan, mikäli mahdollista, koska ne kiihottavat aineenvaihduntaa ja jo kiihtynyttä soluaineenvaihduntaa entisestään. Muita mahdollisia ulkoisia laukaisevia asioita ovat mekaaniset ärsykkeet, paine, hankaus, vammat, allergeeniset aineet ja mahdollisesti uraputki. Sisäisiä laukaisevia asioita ovat esim. liiallinen stressi ja sairaudet.

TUOTELUETTELO / Ihonhoito psoriasis-tapauksissa

AESTHETICO cleansing milk 200 ml
pH-neutraali, hellävarainen puhdistusneste, joka sisältää bisabololia ja E-vitamiinia, joka pehmentää ihoa ja Kuolleenmeren suolaa

AESTHETICO almond bath 200 ml
Kylpy- ja suihkuöljy, joka rasvaa ihoa suihkun tai kylvyn aikana


AESTHETICO refresh + care 200 ml
Virkistävä kasvojen puhdistusneste, jolla on desinfioivat ominaisuudet

AESTHETICO soft  50 ml
Kevyt geelivoide, joka viilentää ja puhdistaa salisyylihapon avulla

AESTHETICO rich crème  50 ml
Kosteuttava voide, joka hoitaa ihoasi vitamiinikompleksinsa ja luonnon öljyjensä avulla 

 

 
WWW-sivut: Waumedia