Aesthetic Dermal

Akne
Mitä akne on?

Lähes 80 % kaikista 20-vuotiaista kärsii tai on kärsinyt aknesta, ihosairaudesta, joka on geneettistä syntyperää. Se alkaa murrosiässä ja usein loppuu ennen kolmattakymmenettä ikävuotta. Naisilla akne yleensä alkaa aiemmin, miehet puolestaan kärsivät aknesta joskus hyvinkin ankarasti.

Yleensä aknea pidetään talirauhasten sairautena, joka johtaa liialliseen talin eritykseen hormonaalisista syistä. Rasvaiselle iholle ominainen sarveistuminen johtaa huokosten tukkeutumiseen, mikä estää liiallisen talin erityksen poistumisen. Aiheuttaja voi myös olla ihon bakteerit, aineenvaihdunnan toimintahäiriöt tai psyykkinen stressi. Mustapäitä esiintyy erityisesti kasvojen T-alueella (otsa, nenä ja leuka) samoin kuin selässä ja rinnassa. Mikäli ne tulehtuvat, tuloksena on näppylöitä ja märkärakkuloita.

Akne ei suinkaan ole merkki hoidon puutteesta, ”huonosta verestä” tai huonosta ruokavaliosta. Voit itse vaikuttaa suotuisasti tämän sairauden tilaan käyttämällä oikeita hoitotuotteita, ja täten lieventää voimakkaasti sen vaikutuksia.

Mitä voin tehdä?

Aknetapauksissa huolellinen hoito käyttäen erityisesti rasvaiselle iholle formuloituja valmisteita on olennaista. Tavoite on kahlehtia ylimääräisen talin eritys ja saada iho takaisin luonnolliselle pH-tasolle. Tuotteilla, jotka sisältävät hedelmähappoja, joita käytetään ikääntymistä vastustavassa hoidossa, on osoittautunut olevan myönteinen vaikutus akneiseen ihoon. Hedelmähapot poistavat vakavaa sarveistumista ja edistävät verenkiertoa ja ihon uudistumista.

AESTHETICO’n mieto Mousse puhdistusvaahto tarjoaa hyvän lähtökohdan. Sitten pH:n alentamisprosessia vahvistetaan levittämällä AESTHETICO Refresh+Care kasvovettä, jossa on hyvin matala alkoholipitoisuus. Sen sisältämä maitohappo toimii desinfiointiaineena ja estää bakteerien muodostumisen iholle. Kerran viikossa käytettävä AESTHETICO Peeling- kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon hellävaraisesti. Mikäli iho on rasvainen, tällöin AESTHETICO Vital Carea- naamiota tulisi käyttää kaksi kertaa viikossa. Tämä piima-naamio imee ihosta ylimääräisen rasvan. Koska ihon talirauhaset ovat hormonien vaikutuksen alaisia, kaksivaiheinen käsittely AESTHETICO phyto care’lla voi olla avuksi. Tämä geelivoide vähentää liiallista talirauhasten eritystä fyto-uutteen avulla ja estää rasvakiiltoa. Mikäli iho on hyvin kuivunut, sitä voidaan kosteuttaa päivävoiteena käytettävällä AESTHETICO softilla. Tämä sisältää myös ihoa puhdistavia ja rauhoittavia aineita, jotka parantavat ihon ulkonäköä, samoin kuin pienen määrän öljyjä. Nämä estävät ihon jännityksen tunteen, joka on usein tuloksena huolellisesta puhdistamisesta, tukkimatta huokosia tai edistämättä mustapäiden syntyä. Yövoide AESTHETICO rich antaa ihollesi sen tarvitseman kosteuden samoin kuin luonnon öljyjä ja vitamiineja, jotka tekevät sille hyvää. Lisähoitona koko keholle suosittelemme AESTHETICO fruit complex body and face lotionia. Myös tässä liuoksessa olevat hedelmähapot parantavat ihosi ulkonäköä pitkällä aikavälillä.

Sinun tulisi myös syödä tasapainoista ravintoa, juoda riittävästi nestettä kuten yrttiteetä tai hiilihapotonta kivennäisvettä, välttää stressiä ja varmistaa riittävä unen saanti. Raittiilla ilmalla ja kohtuullisella auringon altistuksella on myös usein myönteiset vaikutukset ihoosi. Mikäli sinulla on erityisen vaikea akne, tällöin ihotautilääkärisi voi käyttää lääkehoitoa, mahdollisesti antibiootteja tilanteen korjaamiseen.

Mitä minun tulisi välttää?

Ihosi optimaaliseksi suojaamiseksi sinun tulisi valita hoitotuotteet hyvin huolellisesti ennen niiden käyttämistä. Vältä hyvin rasvaisia tuotteita, jotka sisältävät ainesosana lanoliinia. Tämä usein käytetty emulgaattori voi pahentaa aknea tai taipumusta siihen. Tulehtunut ihosi tarvitsee aikaa parantua. Näppylöiden puristeleminen itse voi johtaa arpeutumiseen ja puhdistus tulisi siksi jättää koulutetulle kosmetologille.

Yritä lopettaa tupakointi, koska sillä on haitallinen vaikutus ihosi verenkiertoon. Jodisuola, suolaiset välipalat ja suklaa tulisi mikäli mahdollistaa poistaa ruokavaliostasi kokonaan.

Rasvaisen meikin käyttö, joka ei anna ihosi hengittää ja tukkii huokoset, vaikuttaa haitallisesti ihosi terveyteen. Aknen jälkien peittämiseen käytä AESTHETICO cream light’ia ja cream dark’ia, jotka on formuloitu sopimaan ongelmaiholle. Hoitotuotteiden jatkuva vaihtaminen ärsyttää ihoa edelleen. Käytä ihollesi sopivaa hoitotuotesarjaa pidemmän aikaa, vaikka vaikutus tuleekin hitaasti.

Pidä aina ihosi puhtaana ja huokoset avoimina, auta ihon luonnollista tapaa säätää itseään äläkä vaurioita ihoasi liian kovalla hankaamisella pesun jälkeen tai liian voimakkailla tuotteilla.

Akneen taipuvalle, rasvaiselle iholle


AESTHETICO mousse 200 ml
pH-neutraali puhdistusvaahto

AESTHETICO refresh + care 200 ml
Virkistävä desinfioiva kasvopesuneste

AESTHETICO vital care 50 ml
Salisyylihappoa sisältävät piimaaliina, joka poistaa ylimääräisen rasvan

AESTHETICO peeling 50 ml
Poistaa ihohiutaleet hellävaraisesti

AESTHETICO cleansing milk 200 ml
Sisältää E-vitamiinia, liuottaa kaikki öljy- ja vesiliukoiset hiukkaset

AESTHETICO gel couperose 50 ml
Viilentävä kostuttava geeli, jota voidaan myös käyttää naamiona

AESTHETICO soft 50 ml
Ohut geelivoide, jonka salisyylihappo viilentää ja puhdistaa

AESTHETICO vital care 50 ml
Fytouute salpaa aineet, jotka aiheuttavat talirauhasten liikaeritystä

AESTHETICO rich crème 50 ml
Kosteutusvoide, jonka vitamiinit ja luonnon öljyt pitävät huolta ihostasi

AESTHETICO fruit complex crème 50 ml
Vähärasvaisen ihon tehohoito, joka säätää pH-arvoa ja parantaa epäpuhtaan ihon ulkonäköä

AESTHETICO fruit complex crème 200 ml
Body and face lotion
Vähärasvainen hedelmähappoliuos, joka säätää pH-arvoa ja parantaa hyvin rasvaisen ja epäpuhtaan ihon ulkonäköä

AESTHETICO cream light 30 ml
Kevyesti sävytetty päivävoide ärtyneelle iholle. Vaaleammalle ihotyypille.

AESTHETICO cream dark 30 ml
Kevyesti sävytetty päivävoide ärtyneelle iholle. Tummemmalle ihotyypille. 
 
WWW-sivut: Waumedia