Aesthetic Dermal

YAGlaser
UUTUUS YAGlaser KAIKKIIN IHON ONGELMIIN!

Hoidot:
 • Syylät
 • Luomet
 • Miliumit
 • Akne ja aknearvet
 • Tapaturma- ja leikkausarvet
 • Juonteet ja rypyt
 • Maksaläiskät
 • Pinnalliset pigmenttimuutokset
 • Hämähäkkiluomi
 • Pintaverisuonet
 • Liikakarvoitus
 • Ihonalainen rasvakudos
 • Tatuoinnit
 • Löystynyt iho ja selluliitti


Syylät
Syylät ovat papilloomavirusten aiheuttamia hyvänlaatuisia ihokasvaimia. Virukset tarttuvat kosketustartuntana ja aiheuttavat yksittäisiä tai rykelmäisiä muodostumia.

Syylät paranevat terveellä ihmisellä tavallisesti ilman hoitoakin, mutta paranemista voidaan nopeuttaa Pienet syylät paranevat parillakin hoidolla, mutta varsinkin jalkapohjien kookkaissa syylissä hoitokertoja tarvitaan useampia. Jälkihoidoksi kotona riittää pesut ja Neoderma Blue Blood Gel, sekä tarvittaessa laastari.


Luomet
Luomilla tarkoitetaan tavallisesti ruskeita pigmenttiluomia, mutta myös muita ihokasvaimia kutsutaan luomiksi. Luomia poistetaan sekä lääketieteellisin että esteettisin perustein. Poistomenetelmään vaikuttavat luomen sijainti, koko ja laatu. Luomien poisto laserilla on nopeaa ja ympäröivää kudosta säästävää. Luomen syvyydestä riippuen myös laser voi jättää jäljen.

Laserhoidon avulla poistetaan yleisimmin ns. rasvaluomia, varsiluomia ja ihonsisäisiä luomia. Tavallisten pigmenttiluomien poistaminen laserilla edellyttää lääkärin tutkimusta ja harkintaa. Jos luomi on sen tyyppinen, että se on tarpeellista tutkia mikroskooppisesti, on perinteinen kirurginen luomenpoisto paras vaihtoehto.
Toimenpiteen jälkeen hoitoalue punoittaa hieman ja joskus alueelle muodostuu pieni rupi. Ruven irrottua luomen kohdalle jää joskus muuta ihoa vaaleampi alue. Samalla hoitokerralla on mahdollista poistaa useita luomia. Kotihoitona Neoderma Blue Blood Gel.


Miliumit
Milium eli ns.luufinni on poskipäissä ja silmien seudulla esiintyvä pieni talimassaa sisältävä vaalea näppylä. Vauvoilla esiintyvät miliumit johtuvat talirauhasten kehittymättömyydestä ja ne häviävät yleensä itsestään. Aikuisilla miliumien esiintyminen voi liittyä ihon vaurioitumiseen auringonvalon tai voimakkaan käsittelyn seurauksena.

Hoidon jälkeen alue voi punoittaa ja turvota jonkin verran. Kotihoitoon Blue Blood Gel.


Akne ja aknearvet
Oireilevan aknen hoidossa lääkehoito on ensisijainen ja tavallisesti parhaan hoitovasteen antava hoitomuoto. Laserhoito voi tulla kysymykseen silloin, kun lääkkeillä ei saavuteta toivottuja hoitotuloksia tai kun lääkehoitoa ei syystä tai toisesta voida toteuttaa. Aknen laserhoito on oireenmukaista hoitoa. Laserhoito voi rauhoittaa oireilevan aknen.

Vaikea finnitauti voi jättää iholle arpia, jotka näkyvät ihossa kuoppina, kohoumina tai värimuutoksina. Arpien syntymistä voidaan ehkäistä hoitamalla finnitauti asianmukaisella lääkehoidolla. Finnitaudin parannuttua arpien luonnollista korjaantumista tapahtuu noin vuoden ajan. Jos arvet häiritsevät vielä tämän jälkeenkin, niitä voidaan häivyttää laserhoidoilla. Hoito uudistaa ihon pintasolukkoa ja tasoittaa ihon värin epätasaisuutta sekä stimuloi kollageenimuodostusta ja tasoittaa ihon rakenteellista epätasaisuutta.

Ennen hoitoa vältetään ihon ruskettumista auringon UV-valossa 4-6 viikon ajan. Aurinkoisena vuodenaikana iho suojataan korkeakertoimisella auringonsuojavoiteella (sk50).

Hoidon jälkeen iholla esiintyy turvotusta ja punoitusta noin 1-5 päivän ajan. Joskus iholle muodostuu kevyttä rupea, joka myöhemmin irtoaa itsestään. Ihoa voi pestä normaalisti, mutta saunomista vältetään voimakkaamman turvotuksen ja punoituksen ajan. Aurinkoisena vuodenaikana iho suojataan Aestheticon Suncare Sensitive spf50 suojavoiteella ja auringossa oleilua vältetään vähintään 2-3 kuukauden ajan. Kotihoitotuotteena Neoderma Blue Blood Gel.


Tapaturma- ja leikkausarvet
Iholle muodostuu arpi, kun ihovaurio ulottuu verinahkaan eli dermikseen saakka. Arvella tarkoitetaan vaurioituneen ihokudoksen korvautumista sidekudoksella. Arvesta aiheutuva toiminnallinen ja/tai kosmeettinen haitta on riippuvainen arven sijainnista, koosta ja tyypistä. Arvet jaotellaan tyyppinsä mukaan eri kategorioihin. Tavallisimmin arvet ovat ohuita ryppyisiä eli atrofisia tai ihosta kohoavia eli hypertrofisia arpia. Alkuun punoittava ja kova arpi voi olla hyvinkin häiritsevän näköinen, mutta pehmenee, ohenee ja vaalenee ajan myötä. Lähes aina arpia voi myös häivyttää laserhoidon avulla. Menetelmä ei sovellu keloidien hoitoon.

Ennen hoitoa vältetään ihon ruskettumista auringon UV-valossa 4-6 viikon ajan. Aurinkoisena vuodenaikana iho suojataan korkeakertoimisella auringonsuojavoiteella (k50). Hoidon jälkeen hoidetulla alueella voi esiintyä lievää turvotusta ja punoitusta. Jos hoidetulle alueelle muodostuu rupea, annetaan ruven kuivaa ja irrota itsestään. Kotihoitoon ja arven paranemista aktivoimaan Neoderma Blue Blood Gel.


Juonteet ja rypyt
Ihon rypistyminen on vanhenemiseen liittyvä luonnollinen asia. Ryppyjä ja juonteita muodostuu, kun ihon kollageeni- ja elastiinisäikeet heikkenevät, ja ihonalainen rasvakudos vähenee. Ryppyjen kehittymistä voi ennaltaehkäistä terveillä elintavoilla ja liiallista auringonottoa välttämällä. Myös estrogeeni hidastaa ihon ikääntymismuutoksia. Ihon ikämuutoksia voi ehkäistä ja hoitaa tehokkaasti myös eri tyyppisillä laserhoidoilla. Laserhoidon avulla korjataan iän ja auringon aiheuttamia valovauriomuutoksia, vahvistetaan ihon tukirakenteita ja tasoitetaan ihon pintarakenteen epätasaisuutta.

YAG-laser soveltuu hyvin ns. rejuvenaatiohoitoon ja ihon hienovaraiseen kiinteyttämiseen. Sen syvälle ihoon imeytyvä hoitovalo kuumentaa tehokkaasti syvempiä ihokerroksia, jolloin kollageeninmuodostus lisääntyy ja tukirakenteet vahvistuvat. Koska ihon pinta jää lähes koskemattomaksi, on hoidosta toipuminen nopeaa. Hoitomenetelmässä lasersäteet ohjataan pistemäisesti hoidettavalle ihoalueelle. Yhdellä hoitokerralla käsitellään tavallisesti noin 20% ihosta. Vaiheittain tehtävä laserkäsittely uudistaa ihon pintasolukkoa ja stimuloi kollageenituotantoa. Hoidon seurauksena näkyvät ikämuutokset vähenevät ja iho muuttuu kirkkaammaksi, kimmoisammaksi ja sileämmäksi.

Kerro hoitajalle käytössäsi olevat lääkkeet ja lääkevoiteet. Kerro myös, jos sinulla on ajoittain oireleva herpes-infektio. Laserhoitoa edeltävästi ihon ruskettumista auringon UV-valossa vältetään noin 4-6 viikon ajan. Aurinkoisena vuodenaikana ihon suojaamisessa auttavat korkeakertoimiset auringonsuojavoiteet , kuten Aestheticon Suncare Sensitive spf50 tai Neoderma Blue Blood Sun Cream spf30 sävyttävä suojavoide. Kotihoitoon aina Neoderma bLue Blood Gel. YAG-laserhoidon jälkeen iho voi turvota ja punoittaa hieman noin 1-2 vuorokauden ajan. Hoitopäivänä ei mielellään käytetä meikkivoidetta.

Iholle voi myös muodostua kevyttä rupea. Rupea ei saa irrottaa, vaan sen annetaan kuivua ja irrota itsestään ajan kanssa. Ihoa voi pestä normaalisti, mutta saunomista vältetään voimakkaamman turvotuksen ja punoituksen ajan. Auringon UV-säteilyltä suojautuminen on tärkeää vähintään 2-3 kuukauden ajan.


Maksaläiskät
Maksaläiskä on useimmiten otsa- tai poskipääalueella esiintyvä pigmenttikertymä, jonka ruskea väri voimistuu auringon ultraviolettisäteiden vaikutuksesta. Sen tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta se on naisilla selvästi tavallisempi kuin miehillä. Liikapigmenttiä voi olla joko ihon pintakerroksessa (epidermis), syvemmällä verinahkassa (dermis) tai molemmissa. Pigmentin sijaintia on silmämääräisesti vaikea määrittää. Pinnallinen pigmentaatio vaalenee usein paikallishoidollakin, mutta syvemmällä olevaa on vaikea hoitaa.

Uusimpienkin tutkimusten mukaan maksaläiskiin ei ole olemassa yksiselitteisen tehokasta ja kaikille avun tuovaa hoitoa. Aina lääkevoiteiden ja auringon UV-valon välttäminen eivät tuo riittävää apua tilanteeseen. Tällöin voidaan kokeilla myös laserhoitoja. Tutkimusten mukaan maksaläiskä tavallisesti vaalenee jonkin verran hoidon ansioista. Koska taipumus liikapigmentin muodostamiseen säilyy kuitenkin myös hoidon jälkeen, voi maksaläiskä tummua ajan myötä uudelleen. Maksaläiskiä hoidettaessa on ihon suojaamiseen auringon UV-säteilyltä kiinnitettävä hoidon jälkeen erityistä huomiota. On varauduttava myös siihen, että maksaläiskän tumma väri tavanomaisen vaalenemisen sijaan syvenee. Tämän vuoksi koehoidon tekeminen pienelle alueelle ennen varsinaista hoitoa on suositeltavaa.

Ennen hoitoa ihon ruskettumista auringon UV-valossa vältetään 4-6 viikon ajan. Aurinkoisena vuodenaikana ihon suojaamisessa auttavat korkeakertoimiset auringonsuojavoiteet Aesthetico Suncare Sensitive spf50 tai Neoderma Blue Blood Sun Cream spf30. Suositeltavin vuodenaika hoidon toteuttamiselle on syksy. Kotihoitoon Neoderma Blue Blood Gel.

Hoidon jälkeen iholla esiintyy turvotusta ja punoitusta. Hoitopäivänä ihoa viilennetään kostein kylmin käärein. Turvotus ja punoitus kestävät tavallisesti 1-5 päivän ajan. Ihoa voi pestä normaalisti, mutta saunomista vältetään voimakkaamman turvotuksen ja punoituksen ajan.
Ihon pintasolukkoa uudistavissa hoidoissa on auringon UV-säteilyltä suojautuminen tärkeää 2-3 kuukauden ajan hoidon jälkeen. Parhaiten saavutettu hoitotulos pysyy, kun auringossa oleilua vältetään ja aurinkosuojausta jatketaan myös varoajan jälkeen.


Pinnalliset pigmenttimuutokset
Pinnallisilla pigmenttimuutoksilla tarkoitetaan tässä yhteydessä muusta ihosta tummemman ruskeina erottuvia, ihon tasossa olevia pilkkuja tai läiskiä. Tällaisia ovat kasvoissa esiintyvät pisamat sekä myös muualla vartalolla esiintyvät kesakot. Vanhemmilla ihmisillä kesakkoja esiintyy runsaasti auringon vaurioittamilla ihoalueilla, kuten kasvojen, decolteen ja käsivarsien alueella.

Ennen pigmenttimuutosen käsittelyä iho suojataan auringon UV-säteilyltä 4-6 viikon ajan. Hoidossa ihon tummia pigmenttiläiskiä kuumennetaan laservalolla. Hoito tuntuu nopeana ohimenevänä poltteena iholla. Käsittelyn seurauksena pigmenttiläiskät ensin tummuvat ja kuivuvat, mutta vaalenevat myöhemmin ihon alkaessa hilseillä. Hoitotulos näkyy noin 4-6 viikon kuluttua hoidosta.

Hoidon jälkeen iho on tavallisesti turvonnut ja punoittava 3-5 päivän ajan. Ihoa voi pestä normaalisti, mutta saunomista vältetään voimakkaamman punoituksen ja turvotuksen ajan. Hoidon lopputulos on arvioitavissa 1-2 kuukauden kuluttua, jolloin myös uusintahoito on mahdollinen. Kotihoitoon Neoderma Blue Blood Gel. Lisäksi auringon haittavikutuksilta suojaamaan joko Aesthetico Suncare Sensitive spf50 tai Neoderma Blue Blood Sun Cream spf30.


Hämähäkkiluomi
Hämähäkkiluomi (spider naevus) muodostuu kirkkaanpunaisesta pienestä keskussuonesta ja säteittäisesti sen ympärille levittäytyvistä laajentuneista hiussuonista. Se esiintyy yleensä kasvoilla ja on yleinen kaikenikäisillä. Hämähäkkiluomen hoito on helppoa YAG-laserilla. Laservalo kuumentaa verisuonissa olevan veren valkuaisaineita ja saa aikaan niiden koaguloitumisen. Suonet kuumenevat sisältäpäin ja umpeutuvat.

Ennen hämähäkkiluomen laserointiin tuloa hoidettava ihoalue suojataan auringon UV-säteilyltä 4-6 viikon ajan. Hoito kestää tavallisesti pari minuuttia.
Hoidon jälkeen hoidettu ihoalue punottaa hieman. Ihoa voi kuitenkin pestä normaalisti, kunhan hankaamista vältetään. Myös saunaa ja voimakasta fyysistä rasitusta vältetään parin päivän ajan.

Laserhoidon tulos on nähtävissä noin viikon kuluttua hoidosta. Jos hoito ei auttanut riittävästi, se toistetaan aikaisintaan 2-3 viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta. Kotihoitoon Neoderma Blue Blood Gel. Lisäksi auringon haittavikutuksilta suojaamaan joko Aesthetico Suncare Sensitive spf50 tai Neoderma Blue Blood Sun Cream spf30.


Pintaverisuonet
Kasvojen tai alaraajojen alueella risteilevät pinnalliset hiusverisuonet ovat yleisiä. Niiden esiintymistä voivat lisätä ruusufinnitauti, runsas auringonotto, kortisonivoiteiden pitkäaikainen käyttö sekä verenpainetauti. Myös iän myötä tapahtuva ihon oheneminen lisää hiussuoniongelmia. Näitä ns. katkenneita verisuonia voi kuitenkin ilmaantua myös ilman erityistä syytä.

Laserhoidon teho verisuonimuutosten hoidossa perustuu laservalon kykyyn kuumentaa ja koaguloida veren valkuaisaineita. Hoidettavat hiusverisuonet kuumenevat sisältä käsin ja umpeutuvat. Hoitokertojen määrä on asetetusta tavoitteesta ja hiussuonten määrästä riippuvainen. Tavallisesti hoitoja tehdään 2-5.
Ennen laserkäsittelyä ihon ruskettumista auringossa vältetään 4-6 viikon ajan. Kotihoitoon Neoderma Blue Blood Gel. Lisäksi auringon haittavikutuksilta suojaamaan joko Aesthetico Suncare Sensitive spf50 tai Neoderma Blue Blood Sun Cream spf30. Kasvojen alueelle tehdyn hoidon jälkeen iholla voi esiintyä punotusta ja turvotusta parin päivän ajan. Jos hoitoalueelle muodostuu kevyttä rupea, annetaan ruven kuivua ja irrota itsestään. Ihoa voi pestä normaalisti, mutta saunomista ja voimakasta fyysistä rasitusta vältetään parin päivän ajan.

Hoidon tulos on arvioitavissa 1-2 viikon kuluttua. Jos uusintahoitoja tarvitaan, tehdään seuraava laserkäsittely aikaisintaan 3 viikon kuluttua ensimmäisestä. Hoitovälin aikana iho suojataan auringolta. Alaraajojen alueelle tehdyn laserhoidon jälkeen fyysistä rasitusta vältetään noin viikon ajan. Tukisukkien käyttö on suositeltavaa. Hoidon tulos on arvioitavissa 1-2 kuukauden kuluttua, jolloin myös uusintahoito on mahdollinen. Alaraajoihin voi hoidetulle alueelle jäädä punoittavia tai ruskeita jälkiä, jotka vaalenevat ja useimmiten häviävät kokonaan 3-6 kuukauden kuluessa.


Ihokarvat
YAG-laseria voidaan käyttää myös ihokarvojen poistoon tilanteissa, missä karvojen karvatupet sijaitsevat tavallista syvemmällä tai kun ihon väri on hyvin tumma. Ihon syvempiä kerroksia lämmittävän vaikutuksensa ansiosta laite soveltuu myös ihon hellävaraiseen kiinteytykseen. Kotihoitoon Blue Blood Gel.


Tatuoinnit
Yleisimpia tatuointeja ovat ammattilaisten tai amatöörien tekemät koristeelliset tatuoinnit. Tatuoinneissa käytettyjen väriaineiden koostumus ja määrä vaihtelevat. Väriaineet voivat sijaita ihon pintakerroksissa ja/tai syvemmällä dermiksessä.

Tatuointien poisto onkin hyvin haasteellista. Tietyntyyppiset väriaineet saattavat jopa tummua hoidettaessa, ja siksi ammattilaisen arvio ja oikean hoitomenetelmän valinta on ensiarvoisen tärkeää. Myös tatuoinnin ikä tulee ottaa huomioon poistoa suunniteltaessa.

Laserpulssi imeytyy pigmenttiin, joka lämpenee muodostaen plasmaa. Syntynyt plasma imee itseensä lisää laserpulsseja, jonka seurauksena syntyy pigmenttiä hajottava paineaalto. Syntyneet hajoamistuotteet poistuvat elimistön luonnollisten jätteenkäsittelymekanismien kautta.

Parhaiten laserhoito toimii mustan, sinisen, vihreän ja magentan häivyttämisessä, mutta häivyttää hyvin myös harmaan ja ruskean sävyjä.
Koska laservalo imeytyy jonkin verran myös ihon pintakerroksen pigmenttiin, on auringossa oleilua ja ihon ruskettumista vältettävä 4-6 viikon ajan hoitoa edeltävästi. Kotihoitoon Neoderma Blue Blood Gel. Lisäksi auringon haittavikutuksilta suojaamaan joko Aesthetico Suncare Sensitive spf50 tai Neoderma Blue Blood Sun Cream spf30. Tietynlaisia tatuointeja poistettaessa on järkevintä suorittaa ensin koehoito, jonka avulla varmistamaan hoidon turvallinen suorittaminen ja riittävä tehokkuus. Hoidon sivuvaikutuksena hoidettavalle ihoalueelle voi joskus ilmestyä pistemäisiä ihonsisäisiä verenvuotoja eli petekkioita. Nämä häviävät yleensä muutamien päivien kuluessa. Joskus hoito voi jättää iholle vaaleita ikävännäköisiä jälkiä. Kyse on tällöin ihon pintakerroksen vaalenemisesta melanosyyttien vähenemisen vuoksi. Tämäkin tilanne korjaantuu useimmiten itsestään ajan myötä. Hoitoväli on n. 1 - 2 kuukautta, riippuen käsiteltävän alueen koosta. Kovin isoja alueita ei voi käsitellä yhdellä kertaa, koska aineenvaihdunta pystyy poistamaan hajonneita väripigmenttejä vain rajallisen määrän kerrallaan.  

 
WWW-sivut: Waumedia