Aesthetic Dermal

Couperosa

Teleangiektasia

Hiusverisuonten laajentuma. Kun hiusverisuonten laajentumaa on paljon ja alue on kauttaaltaan punainen, kutsutaan oiretta couperosaksi. Hiusverisuonten laajentumat ovat yleisimmin poskissa ja nenänpielissä. Joskus myös kaulan sivuosassa ja decolteen alueella. Taipumus couperosaan on usein myös perinnöllinen. Se kehittyy ihoon, jonka hiussuonet ovat rakenteeltaan heikot ja iho on kuiva ja muutenkin herkkä.
Couperosaa aihettavat voimakkaat sään vaihtelut, kuuman ja kylmän kontrastit.
Kahvi, alkoholi ja tupakka myös lisäävät couperosa taipumusta.  Stressi on myös pahasta. Jotkut lääkevalmisteet pahentavat couperosaa.

Mitä tulisi välttää

Suojaa ihosi aina auringolta, tuulelta sekä pakkaselta. Saunaan voit laittaa suojaavan naamion kuumuutta vastaan. Aestheticon Vital Care naamio rauhoittaa punoituksen ja saunassa pidettynä iho pysyy rauhallisena. Vältä kahvia, kuumia juomia, tupakkaa ja alkoholia. Vältä mekaanista ärsytystä couperosa ihossa. Etenkin mikrokuorinnat ja hankaavat kone kuorinnat ovat pahasta. Ainoa sallittu kuorintamenetelmä couperosaiholle on Jet peel Lääkinnällinen happikuorinta.

Kotihoitotuotteet

Aesthetico
Cleansing Milk: E ja C-vitamiinia ja Bisabololia sisältävä puhdistusmaito aamuin illoin käytettäväksi. Jo puhdistus itsessään on rauhoittava ja hoitava.

Refresh&Care kasvovesi: Bisaboloia ja B5 vitamiinia, Panthenolia ja Allantoinia sisältävä kasvovesi aamuin illoin puhdistumaidon jälkeeen

Gel Couperose: yövoiteen alle tai päivävoiteen päälle viilentävä ja rauhoittava geeli Ranunculus Ficaria, Tocopherol ja Ascorbyl Palmitate vastustavat vapaita happiradikaaleja ja rauhoittavat ja suojaavat ihoa.

Rich: Yövoide antioxidanttinen hoitava ja hyaluronien kosteuttava vaikutus rauhoittavat couperosaihoa

Cream& Masgue: Yövoiteena tai naamiona Antioxidantit ja B5 vitamiini palauttavat iholle immuunipuolustuksen, hyaluronihappo palauttaa iholle kosteustasapainon

Rich SPF: päivävoide aurinkosuojalla. Hyaluroni kosteuttaa ja antioxidantit suojaavat ihoa.

Vital Care: healing naamio erinomainen saunaan suojaamaan ja rauhoittamaan ihoa. 
WWW-sivut: Waumedia