Aesthetic Dermal

Rosacea


Ruusufinni


Ruusufinniä on useimmin 30-50-vuotialla. Ruusufinni aiheuttaa poskiin, nenään, otsaan tai leukaan punoitusta ja pieniä märkäpäitä. Useimmilla pahin vaihe ajoittuu kevättalveen ja vähäoireisin jakso loppukesään. On todettu, että ruusufinnitaipumus on perinnöllinen.Oireet:

Ruusufinni alkaa usein poskien punoituksella, joka tulee erityisen herkästi alkoholin ja kuumien juomien nauttimisen yhteydessä ja sosiaalisesti jännittävissä tilanteissa. Hiussuonet ovat alueella myös laajentuneet.  Märkäpäitä esiintyy alueella, jossa hiussuonet ovat menneet rikki ja punoitus on runsasta. Niiden koko vaihtelee nuppineulanpään kokoisesta suuriin märkäpäihin.
Eräs ruusufinnin muoto on rinofymanenä. Nenän talirauhaset suurentuvat voimakkaasti ja nenä kasvaa kuhmuraiseksi.

Taudin toteaminen:

Ruusufinni-diagnoosi tehdään oireiden perusteella. Mistään verikokeesta ei ole apua.

Mitä tulisi välttää:

Tärkein hoito on ilmasto-olojen välttäminen. Niinpä ruusufinniä sairastavan ei tule mennä paukkupakkaseen, samoin tulee välttää suoranaista auringonpaistetta keväthangilla, kuumaa saunan löylyä ja kylmän ja kuuman äkkinäistä vaihtelua.  Alkoholi laajentaa hiussuonia, samoin runsas kahvin juonti ja kuumat ruuat.
Hydrokortisoni-ja muita kortikosteroidivoiteita ei pidä käyttää, sillä pidemmässä hoidossa ne vain pahentavat tautia niiden ihoa ohentavien ominaisuuksien ansiosta. Puhdistuksessa tulisi käyttää  Aestheticon Mousse puhdistus vaahtoa sen alpha ja betahydroxihappojen antibakteeristen vaikutusten vuoksi.  Refresh &Care kasvovettä, koska hamamelis virginiana toimii tulehduksia poistavana, Panthenol B5 vitamiini rauhoittaa tulehtunutta ihoa ja antaa sille vastustuskykyä. Gel Couperosa desinfioi ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Soft ihonhoitovoide sisältää antioksidantteja ja ihoa rauhoittavaa bisabololia, sitä suositellaan päivävoiteeksi. Rich LSF antaa iholle aurinkosuojan ja ehkäisee auringon aiheuttamaa ärsytystä ihossa. Yövoiteena voimakkaasti märkänäppyläisessä ihossa suositellaan Phytocarea. Se sisältää sinkkiä, B5 vitamiinia, E-vitamiinia ja C-vitamiinia sekä ihoa rauhoittavaa Bisabololia. Sisäisesti suositellaan h3 complex kapseleita, koska se lisää ihon auringonsietokykyä ja parantaa ihon immuunipuolustusta. H3 sisältää foolihappoa, vitamin H, biotiinia, vitamin B1, vitamin B2, niasiinia ja sinkkiä.

Mousse: Puhdistusvaahto aamuin illoin iholle

Refresh&Care: kasvovesi

Soft: päivävoide

Phytocare. Yövoide

Rich LSF : aurinkosuoja

Gel Couperosa: ihoa rauhoittava geeli

Vital Care: naamio saunaan tai ilman saunaa käytetään 3x viikossa, desinfioi ja rauhoittaa ihon tehokkaasti. Poistaa tulehdusta ihosta.
 
WWW-sivut: Waumedia